Tuesday, 31 May 2011

Berita Baik Untuk Pakatan Rakyat...














Sudah ada desas desus bahawa peniaga di seluruh Negara bersiap sedia untuk kenaikkan harga barang keperluan dari hari Isnin, bila kadar tarif elektrik TNB naik. Cakap apa pun, Kerajaan Persekutuan di bawah Barisan Nasional tidak dapat menghalang peniaga dari menaikkan harga barang, kerana mereka dengan tentunya akan merasai kenaikkan kos dari tarif Elektrik. Yang tentu, keuntungan Tenaga Nasional Berhad akan lebih suku ke-2 tahun 2011. renung-renungkan lah

Saturday, 28 May 2011

RAMAI PELACUR DI BUKIT TINGGI KLANG!!!!

Baru balik dari pusing-pusing dibandar Klang. alangkah terkejut melihat kepesatan pembangunan di bukit tinggi klang. bukan pembangunan apa pun cuma ialah Pembangunan yang paling ketara adalah hotel-hotel budget..perhhhh...hampir setiap blok kedai baru di bukit tinggi klang mempunyai hotel budget..yang menjadi persoalannya untuk apakah hotel budget yang begitu banyak? adakan kerana kerajaan negeri selangor menyokong industri pelancongan kearah bidang perhotelan sahaja? banyak ke tempat pelancongan di daerah klang khususnya di bukit tinggi klang?? adakah semata-mata hendak shopping di jusco bukit tinggi, pelancong tidur semalam di budget hotel??? musykil aku..semenjak DAPing berkuasa di bandar-bandar di selangor banyak pulak hotel2 budget..UMNO Selangor buat apa?? xakan biarkan je?? dah lah rumah urut semakin banyak.. nampak sangat korang ni xnak rampas balik selangor! mcm2 isu yang UMNO Selangor xendahkan..nak cakap bodoh tapi semua pandai2...renung-renungkan lah bersama...

Thursday, 26 May 2011

Bagaimana orang Islam boleh termakan babi.

Untuk makluman semua.

MINTAK TOLONG SEMUA KAWAN-KAWAN BACA NI SAMPAI HABIS

Kes macam ni bukan kes baru. Memang betul cakap Cina tu! daging ayam dan lembu tak cukup lemak untuk membentuk apa-apa shape. Jika sebarang proses tidak menggunakan lemak babi, ia senang pecah. Berdasarkan pengalaman saya dalam industri memproses makanan, boleh dikatakan semua product dari oversea yg bertanda halal sebenarnya tidak halal.

Bagi mereka haram itu pork iaitu daging babi manakala pork product yg lain seperti lard (minyak babi),pork fat(lemak babi), ham (ini asal nama hamburger) dan bacon (hirisan nipis daging babi yg biasa serve during breakfast), pork instestine(perut babi) dll tidak apa bagi Muslim .

Saya pernah bekerja di Shangri-laHotelKL, di situ terdapat satu BUTCHER Dept....

1. Semua jenis sausage menggunakan pork casing. Pork casing adalah saluran usus yg digunakan sebagai k ulit sausage. Semua ingredients untuk sausage diblend bersama pork fat untuk membuat sausage itu firm dan tak mudah break. Jadi kalau sausage itu Chicken or beef still contain pork.

2. Pork fat juga digunakan dalam proses membuat turkey roll,chicken roll, meatloft, pastrami dan salami. Benda ni semua boleh didapati di supermarket dan digunakan secara meluas sebagai toping PIZZA

3. Bagi sesiapa yg suka makan buffet.. cold cuts yg disusun lawa-lawa pada buffet table seperti Terrine dan Pate pun ada lemak babi.

Patut lah bila kes JE timbul rupanya berjuta-juta babi ada kat Malaysia .Purata satu hari babi dikeluarkan dari ladang ternakan beratus ribu.Yang peliknya takan beratus ribu babi ini dilantak oleh orang Cina saja. Mungkin sebahagian darinya dibuat bahan makanan yang lain, lepas tu bagi orang Melayu makan. Yang peliknya lagi kebanyakan yang jual burger tu orang Melayu. *frwdkan.. kepada rakan dan saudara seagama anda. 

Wednesday, 25 May 2011

Nazri dan Wee Ka siong bersilat.....!!!!


Dakwaan bahawa berlaku salah guna kuasa di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) berhubung peruntukan tempat dan biasiswa ke universiti adalah tidak berasas.

Ini kerana, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, pemberian biasiswa dibuat berdasarkan kriteria yang ditetapkan oleh kerajaan dan dikendalikan oleh mereka yang profesional.
“Dalam soal pemilihan ini, JPA hanya bertindak sebagai penyelia dan sesi temu duga dijalankan oleh mereka dari latar belakang akademik yang tinggi serta pelbagai kaum.

“Malah, pemberian biasiswa ini juga terlebih dahulu akan dibentangkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk penilaian dan kelulusan sebelum dilaksanakan,” katanya pada sidang akhbar di bangunan Parlimen hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai reaksi kepada kritikan Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong dan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek bahawa wujud salah guna kuasa di JPA berhubung perkara itu.
Ka Siong mendakwa 363 pelajar yang memperoleh kesemua A+ gagal mendapat biasiswa meskipun Perdana Menteri tahun lalu bersetuju agar kesemua pelajar yang mendapat 8A+ dan ke atas mendapat biasiswa JPA.
Mohamed Nazri menambah, sebagai seorang timbalan menteri, Ka Siong sepatutnya mendapatkan penjelasan mengenai perkara itu secara terus dengan beliau dan bukannya membuat kenyataan menerusi media.
Malah, katanya, Ka Siong juga sepatutnya membangkitkan perkara itu di Parlimen kerana mereka mempunyai wakil dalam Kabinet.

“Tindakan beliau mengkritik dari luar menimbulkan persoalan adakah beliau membangkitkan isu ini kerana keprihatinan terhadap nasib pelajar-pelajar atau kerana kepentingan politik?” soal beliau.

TERIMA KASIH KERAJAAN!!!!




PUTRAJAYA: Kerajaan mengekalkan harga petrol RON95, diesel dan gas petroleum cecair (LPG), kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Katanya, Kabinet memutuskan untuk tidak menaikkan harga petrol RON95, diesel dan LPG buat masa ini setelah rasionalisasi subsidi dibincangkan dengan mendalam dan teliti dalam mesyuarat mingguan Kabinet, Rabu.

Tuesday, 24 May 2011

Kasihanilah Rakyat..Tolonglah...


Riuh betul rakyat Malaysia bila harga gula naik RM0.20 tempoh hari. Yalah… duaposen tu bukan kecik kan. Ia mampu menaikkan macam-macam benda dalam sekelip mata. Nanti Nescafe panas pun naik la duaposen juga..Alahai..kesiannya rakyat! Gaji mau naik duaposen pun payah!Tapi, mengatur negara ni bukan senang. Itu adalah hakikat sebenar. Hanya mereka yang hebat dapat melakukannya. Tapi, tolonglah jangan naik benda-benda lain lagi. Kalau mau bagi naik pun, biarlah gaji saja yang naik…

Monday, 23 May 2011

BABI LAGI!!! ADUH SEMUA HARAM!!

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.12/2011 yang diadakan pada 22 April 2011 telah memutuskan supaya Sijil Pengesahan Halal Malaysia bagi Syarikat Lucky Food Processing Sdn Bhd (No. Siri Sijil 010949-010966) ditarik balik berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam produk keluaran syarikat tersebut. Penarikan tersebut berkuatkuasa serta merta. Sehubungan itu, semua pemegang atau pemohon baru Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang menggunakan produk keluaran Lucky Food Processing Sdn Bhd dikehendaki untuk melakukan perkara-perkara seperti ketetapan berikut:

1) menukar produk tersebut kepada produk lain yang memiliki sijil halal yang diiktiraf;

2) mengemukakan resit pembelian produk baru;

3) melakukan proses samak; dan

4) mengemukakan bukti surat akuan samak daripada pihak Jabatan Agama Islam Negeri.

KLIK DISINI UNTUK RUJUKAN

Thursday, 19 May 2011

PAS DALAM DILEMA......

Kekalnya Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai Presiden PAS tanpa bertanding bagi tempoh 2011-2013 mencetuskan beberapa tafsiran menarik antaranya berkaitan isu perpaduan dengan Umno.

Saifuddin Nasution Ismail dah semakin BEBAL!!!!



Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa Pendaftar Pertubuhan (ROS) bertindak aneh apabila mahu membatalkan pendaftaran parti itu dengan merujuk kepada fasal yang tidak wujud dalam perlembagaan parti.

Wednesday, 18 May 2011

PKR diharamkan!!! Doa Rakyat Termakbul!!!!!!

Parti Keadilan Rakyat (PKR) dilapor berhadapan dengan risiko dibatalkan pendaftarannya oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS).
Laporan TV Selangor yang memetik sumber memberitahu, parti itu difahamkan telah menerima sepucuk surat berhubung pembatalan tersebut daripada ROS awal bulan ini.

Melayu bodoh hisap dadah, bangsa lain ambil kesempatan....

Seorang Hakim Mahkamah Tinggi di sini pada Rabu kesal dan hairan mengapa kes dadah di negara ini banyak melibatkan golongan remaja Melayu.
Sedangkan menurut Datuk Abd Rahim Uda, golongan tersebut sejak kecil telah diasuh bahawa dadah hukumnya adalah haram di sisi Islam.

Sunday, 15 May 2011

Anwar diperintah Bela Diri !!!!

Pada pukul 10.35 pagi Hakim memerintah Anwar Ibrahim untuk membela diri. Antara Point yang menarik Hakim berkata keterangan pakar-pakar yang mendapati penetrasi berlaku adalah konsisiten...Saiful saksi yang credible....

Nik Aziz Akui Gagal!!!

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengakui kerajaannya tidak mampu menyediakan rumah kos rendah untuk golongan miskin di negeri itu disebabkan permintaan yang cukup tinggi.

Saturday, 14 May 2011

Anwar Sayangkan UMNO!!!


Anwar Ibrahim hari ini membuat pengakuan terbuka bahawa beliau tidak pernah menyesal menyertai Umno hampir 30 tahun lepas."Saya tidak pernah kesali dengan keputusan menyertai Umno. Pengalaman itu juga mematangkan saya," katanya ketika berucap dalam Forum Pengkisahan Semula Angkatan Belia Islam (ABIM)...

Friday, 13 May 2011

Anwar sanggup peralatkan Islam



Dua bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan sikap bekas majikan mereka yang sudah jauh berubah sebagai bukti beliau sanggup melakukan apa sahaja termasuk memperalatkan Islam demi kuasa.
Muhamad Rahimi Osman berkata, Anwar pada hakikatnya terlalu kemaruk untuk memegang jawatan Perdana Menteri sehingga sanggup menjual agama semata-mata untuk mencapai cita-citanya itu.
“Jika dahulu Anwar mendukung perjuangan Islam, tetapi sekarang Anwar lebih rela menjual agama dan bangsa kepada DAP asalkan dapat berkuasa.

Rakyat Selangor Di Kencing!!!

Ingatkah Rakyat Selangor tentang janji-janji ini...adakah Rakyat Selangor terlupa? Mari kita ingatkan..

• Membuka tabung permulaan RM100 bagi setiap anak kelahiran Selangor.
• Memberi bantuan RM75 sebulan bagi setiap anak yang dihantar ke pusat asuhan.
• Memberi bantuan RM50 sebulan seorang bagi pendidikan pra sekolah.
• Memberi bantuan kepada anak muda untuk berkahwin.
• Memberi 14 hari cuti kepada suami yang isterinya bersalin.
• Memberi cuti sebulan kepada isteri yang kematian suami.
• Menyediakan perubatan percuma untuk warga berumur 65 tahun ke atas.
• Memberi elaun khas suri rumah yang memilih untuk menjaga anak-anak sepenuh masa.

Tuesday, 10 May 2011

Zuraida @ kak limah Mengamuk Lagi

Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin mewakili seluruh pimpinan Keadilan Selangor mendedahkan bahawa pihaknya telah berjaya mengesan bahawa seramai 2,000 orang warga asing didakwa telah disenaraikan oleh Umno Bahagian Hulu Selangor untuk tujuan proses pertukaran status kerakyatan, dengan mendapat bantuan penuh dari pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) katanya taktik kotor itu bertujuan untuk memanipulasi undi agar dapat membantu Umno merampas semula Selangor pada PRU13 kelak....bongok nya pkr ni..dah tau nak kalah macam-macam isu nak buat..pirahh....undi hantu lah...spr rasuah lah...ishhhh...jalan dah....

Monday, 9 May 2011

Gerakan Pula meraih simpati!!!!

NONE


Hari ini dalam malaysiakini Presiden Gerakan mendesak pihak polis menjalankan siasatan yang bebas dan profesional terhadap laporan Utusan Malaysia berhubung usaha menjadikan Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan. Pelik betul lah... Bukankah bila sesuatu berita itu dihebahkan...dalam hal berkaitan..kenapakah UTUSAN serta Bloggers yang hendak di salahkan.....atau disiasat. Bukankah perkara yang diutarakan itu yang perlu disiasat? BERDIRILAH DI BUMI YANG NYATA....JGN ASYIK NAK COVER UP JE!!!  Surat Khabar CINA hari hari buat sentimen benci Melayu ada siapa peduli? jgn salahkan bangsa lain kalau bangsa sendiri berpecah belah dan sanggup menggadaikan bangsa dan agama demi Kuasa dan Jawatan..renung-renungkan kita bersama..selamat beramal.......

Saturday, 7 May 2011

PAP menang lagi...

Pilihanraya Singapura menyaksikan persaingan yang sengit dalam sejarah katanya...keputusan sudah diketahui..Rakan DAP iaitu PAP menang 81-6...apa pun tahniah lah..al-maklumlah kawasan cina yang padat...terima lah hakikatnya...renung-renungkan...

Friday, 6 May 2011

Facebook rangsang seks remaja

FACEBOOK dianggap laman web rangkaian sosial paling popular ketika ini, malah sudah melangkaui populariti laman sosial seperti Friendster dan Myspace yang suatu ketika dulu menjadi kegilaan hampir generasi muda untuk mencari kenalan dan berkongsi pelbagai maklumat.Mungkin kerana konsep laman sosial yang diasaskan Mark Zuckerberg bersama rakannya, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz dan Chris Hughes, dilihat lebih terbuka dan memudahkan sesiapa saja berkongsi pelbagai maklumat selain membolehkan proses rangkaian hubungan sosial berlangsung lebih mudah.

DAP Bergaduh dgn PKR!!!!

Perbalahan Pakatan Rakyat di Sarawak semakin parah apabila DAP hari ini melabelkan PKR sebagai “lapar kuasa” kerana menolak kabinet bayangan yang ditubuhkan pada 1 Mei lalu pada mesyuarat majlis gabungan itu.wakakakakak...xmenang pun bergaduh..Barubian kempunan menjadi ketua menteri. Dap sudah siap menyusun senjata untuk memusnahkan PKR..Anwar membisu..takut kena sound dgn kit siang..wakakak...Anwar hanyalah boneka..rahsia anwar dan kelemahan anwar berada ditangan DAP musibat!!! padan muka ko PKR!!!

Thursday, 5 May 2011

Nik Nazmi Nak Jadi Ketua AMK

belum setahun pemilihan AMK kini desas-desus telah kembali didengari. terdapat 2 kem didalam AMK. yang terbaru Nik Nazmi bercita-cita untuk menjadi bertanding Ketua AMK. Nik Nazmi kini sibuk berkempen sampai DUN Sri Setia tidak dihiraukan. kerana ingin mengejar undi nik nazmi sudah masuk gear satu. seorang lagi yang bercita-cita nak bertanding ketua AMK ialah Azmizam Zamanhuri. Mamat ni memang sudah dibenci ahli AMK sendiri sbb talam 2 muka. mamat ni juga bercita-cita jadi timbalan menteri. apa kejadahnya bodoh mamat ni. ahli AMK pun dan menyampah ini kan pula nak jadi timbalan menteri. Ahli AMK semua kian sibuk dengan jawatan.ini lah peluang BN untuk merampas kembali negeri dibawah pakatan. Keadilan kini dilanda masalah dalaman dari pusat hingga ke AMK..keadilan akan musnah beberapa bulan saja lagi..kita nantikan pendedahan seterusnya....

Rafifzi Pembuat buku jinggay Mahu terlanjang Anwar!!!!

wakakakak..Rafizi mencabar Datuk Eskay utk mendedahkan salah laku yang dilakukan Anwar..wakakak..ko nak Anwar terlanjang bogel lagi ke woi!!

Wednesday, 4 May 2011

Mat Sabu Jiwa Kacau Nasharuddin Akan Pertahan Jawatan Timbalan Presiden PAS

Timbalan Presiden PAS Nasharudin Mat Isa pada Rabu mengesahkan beliau akan mempertahankan jawatannya pada pemilihan pusat Jun ini setelah mendapat pencalonan menggalakkan daripada PAS kawasan setakat ini.